kzkKomisija za zaštitu konkurencije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) nastavila je predstavljanje Smernica za izradu programa usklađenosti poslovanja sa propisima o zaštiti konkurencije učesnicima na tržištu po svim većim gradovima širom Srbije.

Predstavljanje u Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga u Novom Sadu, treće po redu, održano je kao tematska sednica Parlamenta privrednika u proširenom sastavu na temu ,,Programi usklađenosti poslovanja sa pravilima o zaštiti konkurencije“.

Čedomir Radojčić, član Saveta Komisije za zaštitu konkurencije i Maja Dobrić, samostalni savetnik, upoznali su prisutne sa pravilima u oblasti zaštite konkurencije i Smernicama za izradu programa usklađenosti poslovanja.

U nameri da učesnicima na tržištu pomogne u procesu donošenja programa usaglašavanja poslovanja sa pravilima o zaštiti konkurencije (eng. compliance program), Komisija ovim radionicama i smernicama u kratkim crtama daje opis i pojašnjenja pojedinih „koraka“ u donošenju takvih programa kao i pravila zaštite konkurencije.

Sledeće predstavljanje Smernica će se održati 15. decembra u Kragujevcu, u Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga.