фебруар « 2020 « Комисија за заштиту конкуренције
Почетна страна » 2020 » фебруар
Покренути поступци ради испитивања повреде конкуренције на тржиштима велепродаје млека и млечних производа и велепродаје пива

kzkНакон спроведене секторске анализе тржишта трговине на мало у продавницама претежно храном, пићем и дуваном за период 2017-2018. година и анализе прикупљених уговора закључених између добављача појединих производа и њихових купаца, Комисија за заштиту конкуренције покренула је поступке испитивања повреде конкуренције против 23 тржишнa учесника.

Тако је, због основане претпоставке да су закључили рестриктивни споразум из члана 10. Закона о заштити конкуренције, односно уговоре који садрже одредбе о утврђивању минималне цене у даљој продаји, Комисија покренула поступке против два добављача – АД Имлек и Апатинска пивара, као и купаца – трговаца на мало на тржишту прехрамбених производа.

Комисија позива сва лица која располажу подацима, исправама или другим релевантним информацијама које могу допринети потпунијем утврђивању чињеничног стања у овом поступку, да исте доставе на адресу Комисије за заштиту конкуренције, Савска 25/IV, Београд.

Комисија покренула поступак због сумње на договор у јавној набавци

kzkКомисија за заштиту конкуренције покренула је поступак против учесника на тржишту, „MITECO“ – Кнежевац, „YUNIRISK“ – Београд, „MODEKOLO“ – Београд, „BREM GROUP“ – Београд и „KEMIS“ – Ваљево, због основане претпоставке да су договарањем заједничке понуде у поступку јавне набавке наручиоца Министарства заштите животне средине, извршила повреду конкуренције из члана 10. Закона о заштити конкуренције.

Истовремено са покретањем поступка, овлашћена службена лица Комисије за заштиту конкуренције, извршила су ненајављени увиђај на пет локација и прикупила релевантну документацију за утврђивање чињеница у овом поступку.

Позивају се сва лица која располажу подацима, исправама или другим релевантним информацијама коje могу бити од значаја за утврђивање чињеничног стања у наведеном поступку, да исте доставе Комисији за заштиту конкуренције, Савска бр. 25/IV, Београд.