kzk-ekofЧлан Савета Комисије за заштиту конкуренције Марко Обрадовић и деканка Економског факултета у Нишу проф. др Јадранка Ђуровић Тодоровић потписали су Меморандум о сарадњи Комисије за заштиту конкуренције и Економског факултета у Нишу.

Меморандум о сарадњи дефинише успостављање стручне и едукативне сарадње ове две институције у области политике конкуренције, кроз организацију семинара, гостујућих предавања стручњака из Комисије, заједничких тематских радионица у Институту Економског факултета у Нишу, формирање програма студентских пракси, заједничке издавачке делатности из области конкуренције.

Потписани документ ће омогућити заједнички рад на промоцији политике заштите конкуренције и подизању свести о њеном значају код академске и шире друштвене заједнице у сарадња са Центром за сарадњу са привредом Ниша, као и увођење предмета из области заштите конкуренције, као изборне опције за студенте на мастер студијама.

Меморандум о сарадњи са Економским факултетом у Нишу је четврти споразум ове врсте који Комисија има са представницима унивезитетске заједнице.