kzkКомисија за заштиту конкуренције у сарадњи са Привредном комором Србије (ПКС) наставила је представљање Смерница за израду програма усклађености пословања са прописима о заштити конкуренције учесницима на тржишту по свим већим градовима широм Србије.

Представљање у Регионалној привредној комори Јужнобачког управног округа у Новом Саду, треће по реду, одржано је као тематска седница Парламента привредника у проширеном саставу на тему ,,Програми усклађености пословања са правилима о заштити конкуренције“.

Чедомир Радојчић, члан Савета Комисије за заштиту конкуренције и Маја Добрић, самостални саветник, упознали су присутне са правилима у области заштите конкуренције и Смерницама за израду програма усклађености пословања.

У намери да учесницима на тржишту помогне у процесу доношења програма усаглашавања пословања са правилима о заштити конкуренције (енг. compliance program), Комисија овим радионицама и смерницама у кратким цртама даје опис и појашњења појединих „корака“ у доношењу таквих програма као и правила заштите конкуренције.

Следеће представљање Смерница ће се одржати 15. децембра у Крагујевцу, у Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа.