kzk-ekofKomisija za zaštitu konkurencije, u saradnji sa Komisijom za fer trgovinu Japana organizovala je seminare za studente osnovnih, master i doktorskih studija fakulteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Na prvom seminaru, studentima su se obratili Nj.E. Đunići Marujama, ambasador Japana u Republici Srbiji i direktor muzeja Slobodan Vuksanović, a stručni predavači su bili Gordana Bulatović, rukovodilac Sektora za zastupanje politike zaštite konkurencije i međunarodnu saradnju, Nina Vasić, viši savetnik u Sektoru za zastupanje politike zaštite konkurencije i međunarodnu saradnju, Takuhiro Kono, rukovodilac sektora za strateško planiranje u Komisiji za fer trgovinu Japana i Atsuši Nakahama, rukovodilac sektora za međunarodnu saradnju Komisije za fer trgovinu Japana.

kzk-ekofSvi akademci su bili u prilici da se upoznaju sa osnovnim principima politike zaštite konkurencije, uz predstavljanje konkretnih primera iz prakse borbe protiv kartela i drugih oblika kršenja konkurencije.

Komisija za zaštitu konkurencije organizovanjem ovakvih seminara želi da zainteresuje i motiviše studente za bavljenje zaštitom konkurencije u svom akademskom radu, kao i da u ovoj oblasti pronađu interesovanje za buduću profesinoalnu karijeru.

Seminari su održani u Pedagoškom muzeju u Beogradu i Rektoratima univerziteta u Novom Sadu i Nišu.

Realizacija seminara je podržana od strane Ambasade Japana u Beogradu, kao i Agencije za međunarodnu saradnju Vlade Japana.

kzk-ekofkzk-ekof