kzkU nameri da učesnicima na tržištu pomogne u procesu donošenja programa usaglašavanja poslovanja sa pravilima o zaštiti konkurencije (eng. compliance program), Komisija je pripremila u štampanom formatu Smernice za izradu programa usklađenosti poslovanja sa propisima o zaštiti konkurencije, Model programa usklađenosti poslovanja sa propisima o zaštiti konkurencije koji prati Smernice i dve liste za kontrolu usklađenosti i identifikaciju rizika na engleskom jeziku.

Cilj ovih materijala je da se učesnici na tržištu, kako oni veliki, tako i mala i srednja preduzeća, usmere prilikom izrade internih akata i pravilnika kojima bi obezbedili da svoje poslovanje usklade sa propisima o zaštiti konkurencije i da se širem krugu učesnika na tržištu ukaže na potrebu usklađivanja poslovanja sa ovom oblasti prava.

Smernice sa pratećim dokumentima dostupne su na sajtu Komisije, a u štampanom formatu na srpskom i engleskom mogu se preuzeti svakog radnog dana u Komisiji za zaštitu konkurencije, Savska 25, Beograd.