kzk-ekofПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић примио је шефа Канцеларије Међународног монетарног фонда у Србији Себастијана Сосу (Sebastian Sоsа).

Др Обрадовић је госта упознао са досадашњим активностима, као и плановима Комисије, а које за циљ имају унапређење политике заштите конкуренције у нашој земљи. Током разговора је закључено да обе институције имају важну улогу у унапређењу конкурентности наше земље и процесу реструктуирања државних и јавних предузећа, посебно имајући у виду поступке које Комисија водила против њих у циљу успостављања ефикасне конкуренције у секторима у којима послују.

У оквиру ових тема, посебно је наглашена одговорност јавних предузећа у контексту природних и законских монопола које имају, а шеф Канцеларије ММФ-а понудио је помоћ и сарадњу Комисији у тим доменима.

Посебно је разматран однос Комисије са секторским регулаторима као и интерес да се сарађује са свим надлежним органима и институцијама, а у циљу унапређења привредног амбијента у Србији.

Састанку су присуствовали и Марко Пауновић, економиста у Канцеларији ММФ-а у Србији, Марко Обрадовић, члан Савета Комисије за заштиту конкуренције, као и Нина Васић, самостални саветник у Сектору за домаћу и међународну сарадњу Комисије