kzk-ekofČlan Saveta Komisije za zaštitu konkurencije Marko Obradović i dekanka Ekonomskog fakulteta u Nišu prof. dr Jadranka Đurović Todorović potpisali su Memorandum o saradnji Komisije za zaštitu konkurencije i Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Memorandum o saradnji definiše uspostavljanje stručne i edukativne saradnje ove dve institucije u oblasti politike konkurencije, kroz organizaciju seminara, gostujućih predavanja stručnjaka iz Komisije, zajedničkih tematskih radionica u Institutu Ekonomskog fakulteta u Nišu, formiranje programa studentskih praksi, zajedničke izdavačke delatnosti iz oblasti konkurencije.

Potpisani dokument će omogućiti zajednički rad na promociji politike zaštite konkurencije i podizanju svesti o njenom značaju kod akademske i šire društvene zajednice u saradnja sa Centrom za saradnju sa privredom Niša, kao i uvođenje predmeta iz oblasti zaštite konkurencije, kao izborne opcije za studente na master studijama.

Memorandum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Nišu je četvrti sporazum ove vrste koji Komisija ima sa predstavnicima univezitetske zajednice.