FICПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић примио је амбасадора Републике Кореје у Србији Деђонг Јуа (YOO Dae Jong).

Др Обрадовић је aмбасадора упознао са бројним активностима Комисије за заштиту конкуренције, као и плановима за унапређење поступања и промоцију политике заштите конкуренције у Србији.

Амбасадор Републике Кореје је изразио жељу за проширењем већ успостављене сарадње на свим нивома са Комисијом за заштиту конкуренције, која је започета прошле године, организовањем изузетно посећене радионице о примени leniency програма у Републици Кореји, а која је одржана у Београду. Овај догађај за циљ је имао стицање већих знања не само запослених, већ и других заинтересованих, о добрим светским праксама у примени политике заштите конкуренције.

Председник Обрадовић је изразио задовољство због иницијативе амбасадора Деђонг Јуа, а која би могла да резултира још интензивнијом сарадњом и разменом искустава корејског тела за заштиту конкуренције и Комисије, све у циљу унапређења привредног амбијената у Србији.