FICPredsednik Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović primio je ambasadora Republike Koreje u Srbiji Deđong Jua (YOO Dae Jong).

Dr Obradović je ambasadora upoznao sa brojnim aktivnostima Komisije za zaštitu konkurencije, kao i planovima za unapređenje postupanja i promociju politike zaštite konkurencije u Srbiji.

Ambasador Republike Koreje je izrazio želju za proširenjem već uspostavljene saradnje na svim nivoma sa Komisijom za zaštitu konkurencije, koja je započeta prošle godine, organizovanjem izuzetno posećene radionice o primeni leniency programa u Republici Koreji, a koja je održana u Beogradu. Ovaj događaj za cilj je imao sticanje većih znanja ne samo zaposlenih, već i drugih zainteresovanih, o dobrim svetskim praksama u primeni politike zaštite konkurencije.

Predsednik Obradović je izrazio zadovoljstvo zbog inicijative ambasadora Deđong Jua, a koja bi mogla da rezultira još intenzivnijom saradnjom i razmenom iskustava korejskog tela za zaštitu konkurencije i Komisije, sve u cilju unapređenja privrednog ambijenata u Srbiji.