kzk-ekofПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић примио је амбасадорку Румуније Оану – Кристину Попу (Oana-Cristina Popa).

Др Обрадовић је њеној екселенцији Попи представио досадашње активности, као и планове Комисије за заштиту конкуренције, а који за циљ имају унапређење и промоцију политике заштите конкуренције у нашој земљи.

Председник Обрадовић је, током разговора, нагласио да одлична сарадња коју Комисија за заштиту конкуренције има са Саветом за конкуренцију Румуније, а која је ове године резултирала и тиме што је тело за заштиту конкуренције Румуније било почасни „Гост домаћин“ на обележавању Дана конкуренције Србије резултира и квалитетнијим развојем тела које води. Ово посебно имајући у виду чињеницу да Савет за конкуренције Румуније ове године обележава 20 година рада, од чега је десет година функционисало као тело земље која је у процесу приступања ЕУ, а последњу деценију као њен члан.

У том смислу, заједнички је констатована потреба да се интензивна сарадња два тела даље унапређује. Састанку су присуствовали и Марко Обрадовић, члан Савета Комисије за заштиту конкуренције, Михаела Осорио (Mihaela Osorio) заменик шефа Мисије и Стефан Имре (Stefan Imre) министар саветник у Амбасади Румуније у Београду.