Miloje ObradovicПотписивање меморандума о сарадњи између “Сунока“ и аустријске „Агране“ ни на који начин неће утицати на испитни поступак који води Комисија за заштиту конкуренције, изјавио је агенцији „Фонет“ председник др Милоје Обрадовић.

Он je подсетио да је Комисија средином маја донела закључак о покретању испитног поступка по службеној дужности концентрације друштава „Суноко“и „Стар шећера“, у чијем власништву је Фабрика шећера ТЕ ТО Сента. Поступак је покренут како би се испитало да ли може доћи до било каквог нарушавања конкуренције у овом случају.

– Тренутно прикупљамо потребне информације везане за откуп шећерне репе, производњу шећера, прераду шећера и његову продају. Сасвим је извесно да ћемо испоштовати законом утврђен рок за доношење одлуке, наглашава др Обрадовић.

Председник Комисије за заштиту конкуренције напоменуо је, да уколико у међувремену дође до промене власништва у компанији „Суноко“, она мора бити пријављена Комисији.

- То би била нова пријава концентрације о којој Комисија не би могла одлучивати пре окончања испитног поступка који је у току. Ова два поступка морају бити апсолутно одвојена, закључио је др Обрадовић