kzk

Комисија за заштиу конкуренције и Национална комисија за конкуренцију Парагваја (CONACOM – Comisión Nacional de la Competencia) одржали су заједничку онлајн сесију на којој су представници Комисије презентовали методе рада који се односи на самосталну детекцију картела без ослањања на покајнички програм (енг. leniency), пријаве или сарадњу са другим телима.

Службеним лицима и званичницима парагвајског тела је појашњен метод детекције картела који је развила Комисија и упознати су са њеном праксом у погледу детекције и доказивања усаглашене праксе као врсте рестриктивног споразума.

До сарадње је дошло током 22. годишње конференције „Глобални форум о конкуренцији“ Организације за економску сарадњу и развој (OECD-а) одржане у Паризу, где су званичници CONACOM -а исказали интересовање за том приликом презентовану методу Комисије за заштиту конкуренције.

Члан Савета Националне комисије за конкуренцију Парагваја Едуардо Барош (Eduardo Barros) се захвалио Комисији на сарадњи и одржаној презентацији запосленима у парагвајском телу за заштиту конкуренције.