Представници Комисије учествовали на седници Националног конвента o ЕУ « Комисија за заштиту конкуренције
Представници Комисије учествовали на седници Националног конвента o ЕУ

kzk-ekofУ организацији Центра за европске политике одржана је седница Радне групе Националног конвента о ЕУ, која прати преговоре о Поглављу 8, Политика конкуренције, на којој су учествовали представници Комисије за заштиту конкуренције и министарства трговине Републике Србије.

Представници Комисије за заштиту конкуренције – члан Савета Синиша Милошевић и руководилац Сектора за правне послове, међународну и домаћу сарадњу Гордана Лукић су током седнице представили улогу и тренутне активности Комисије за заштиту конкуренције у спровођењу политике заштите конкуренције у процесу приступања Србије Европској унији.

Национални конвент о Европској унији представља стално тело у оквиру којег се воде системски структуиране дебате представника државне администрације, политичких партија, невладиних организација, стручне јавности, пословне заједнице, синдиката и професионалних удружења о процесу придруживања Србије Европској унији

Представници Комисије учествовали на семинару „Усаглашавање пословања са правом конкуренције, најчешће повреде и мере превенције”

kzk-ekofПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић отворио је данас у Београду семинар „Усаглашавање пословања са правом конкуренције, најчешће повреде и мере превенције”, а коју је организовала адвокатска канцеларија Самарџић-Орешки-Грбовић и консултантске куће Peterhof Consulting.

Председник Обрадовић је, у уводном излагању истакао да Комисија представља један од важних стубова реформе привреде, обзиром на опредељење наше земље за поштовање тржишних принципа и стварање модерне економске политике.

Повод одржавања семинара је упознавање учесника на тржишту и стручне јавности са усклађивањем пословања са правом конкуренције. Излагања и дискусије су биле фокусиране на карактеристичне ризике повреде конкуренције за компаније које послују у Србији.

На семинару је један од предавача био и руководилац сектора за утврђивање повреда конкуренције у Комисији за заштиту конкуренције, Чедомир Радојчић који је одржао предавање на тему „Одређивање цене у даљој малопродаји (RPM) – Теоретски аспекти“.

Семинар је, поред едукативне улоге, био и прилика за заступање политике и права заштите конкуренције (competition advocacy) у пословној и стручној јавности, као и за размену искустава и виђења стања у овој области.