kzk-ekofПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић отворио је данас у Београду семинар „Усаглашавање пословања са правом конкуренције, најчешће повреде и мере превенције”, а коју је организовала адвокатска канцеларија Самарџић-Орешки-Грбовић и консултантске куће Peterhof Consulting.

Председник Обрадовић је, у уводном излагању истакао да Комисија представља један од важних стубова реформе привреде, обзиром на опредељење наше земље за поштовање тржишних принципа и стварање модерне економске политике.

Повод одржавања семинара је упознавање учесника на тржишту и стручне јавности са усклађивањем пословања са правом конкуренције. Излагања и дискусије су биле фокусиране на карактеристичне ризике повреде конкуренције за компаније које послују у Србији.

На семинару је један од предавача био и руководилац сектора за утврђивање повреда конкуренције у Комисији за заштиту конкуренције, Чедомир Радојчић који је одржао предавање на тему „Одређивање цене у даљој малопродаји (RPM) – Теоретски аспекти“.

Семинар је, поред едукативне улоге, био и прилика за заступање политике и права заштите конкуренције (competition advocacy) у пословној и стручној јавности, као и за размену искустава и виђења стања у овој области.