Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović primio je danas predsednika Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine Ivu Jerkića.

Teme razgovora bile su razmena iskustava na polju zakonodavnog okvira i sprovođenja politike zaštite konkurencije kao i unapređenje dalje saradnje dve institucije kroz razmenu eksperata, studijskih poseta, organizovanje zajedničkih seminara i radionica kao i izradu zajedničkih ekonomskih i pravnih analiza.

Takođe, bilo je reči o inicijativi za osnivanje Foruma za konkurenciju Zapadnog Balkana i njegovom značaju za dalje unapređenje regionalne saradnje tela za zaštitu konkurencije. Sagovornici su se složili da bi Forum unapredio saradnju nacionalnih tela država Zapadnog Balkana, što će značajno olakšati njihov budući rad, usaglašavanja prakse i postupaka, ali i unapređenje institucionalnog i zakonskog okvira politike zaštite konkurencije u regionu.

Sastanku su prisustvovali i članovi Vijeća – Arijana Regoda Dražić i Nebojša Popić, kao i članovi Saveta Komisije – Mirjana Vukašinović, Čedomir Radojčić, Marko Obradović i dr Veljko Milutinović.

Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije i Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine potpisale su Memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji na području politike i prava tržišne konkurencije 2009. godine.