kzkKomisija za zaštitu konkurencije čestitala je dekanu i timu Pravnog fakulteta Univeziteta u Beogradu za ostvareni uspeh – osvojeno treće mesto na prestižnom međunarodnom takmičenju iz prava konkurencije Evropske unije – The Herbert Smith Freehills Competition Law Moot, koje je nedavno održano u Londonu.

Takmičenje je održano jubilarnu 10. godinu zaredom na Pravnom fakultetu Kings Colledge London – The Dickson Poon School of Law. U pisanoj fazi takmičenja je učestvovalo 49 timova sa eminentnih svetskih univerziteta, pri čemu je ovo prvi put da Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu ima svog predstavnika na tom takmičenju.

Zahvaljujući uspehu u pisanoj fazi takmičenja i kvalifikaciji među 12 najboljih timova, tim Pravnog fakulteta u Beogradu pod mentorstvom doc. dr Nikole Ilića sa Pravnog fakulteta i Maje Dobrić iz Komisije za zaštitu konkurencije je učestvovao u usmenim rundama. Nakon prvog dana takmičenja tim je rangiran kao prvoplasirani u svojoj grupi, ostvarivši pobedu i nad Univerzitetom u Amsterdamu, koji je bio prošlogodišnji vicešampion. Drugog dana takmičenja tim je u polufinalu imao jedan bod manje od Univerziteta u Hong Kongu, nakon čega je zauzeo treće mesto u ukupnom plasmanu, dok je Univerzitet u Hong Kongu proglašen za pobednika takmičenja.