kzk-ekofNa sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije, članovi Odbora razmatrali su Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2016. godinu.

Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović izvestio je članove Odbora da je 2016. godina bila jubilarna godina poslovanja Komisije za zaštitu konkurencije. Istakao je da Komisija, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, efikasno sprovodi sve aktivnosti u cilju obezbeđivanja zaštite konkurencije u Srbiji.

Dr Obradović je naveo da su u izveštajnom periodu nastavljene i aktivnosti u okviru procesa pridruživanja Srbije EU, kao i da su pohvaljene od strane Evropske komisije po pitanju pregovaračkog Poglavlja 8.

Nakon obrazloženja Izveštaja o radu Komisije za zaštitu konkurencije predsednica Odbora je predložila usvajanje Izveštaja Komisije za zaštitu konkurencije, što je Odbor jednoglasno prihvatio.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Snežana B. Petrović, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora kao i članovi Saveta i rukovodioci Komisije za zaštitu konkurencije.