FICПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић састао се са амбасадором Јапана у Србији Ђунићи Марујамом. Др Обрадовић је са Њ.Е.Марујамом поделио своје идеје о могућностима проширења врло добре сарадње коју Амбасада, али и тело за заштиту конкуренције Јапана има са Комисијом за заштиту конкуренције Републике Србије.

Амбасадор Марујама је, такође, изразио задовољство због квалитетне сарадње са Комисијом за заштиту конкуренције, као и све интензивније размене искустава тела за заштиту конкуренције Јапана и Србије. Доказ за то су, подсетили су саговорници, дводневни семинар у Београду, на коме су предавања на тему тренутних и будућих изазова Јапана у борби против картела и намештања јавних набавки одржали угледни стручњаци из Јапана, као и семинар у Токију, који је, и ове године, похађао један запослени у Комисији за заштиту конкуренције Републике Србије.

Њ.Е. Марујама информисао је председника Обрадовића о случајевима које је јапанско тело за заштиту конкуренције имало у претходном периоду, као и о очекиваним утицајима тих случајева на унапређење политике заштите конкуренције у Јапану.