FICPredsednik Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović sastao se sa ambasadorom Japana u Srbiji Đunići Marujamom. Dr Obradović je sa Nj.E.Marujamom podelio svoje ideje o mogućnostima proširenja vrlo dobre saradnje koju Ambasada, ali i telo za zaštitu konkurencije Japana ima sa Komisijom za zaštitu konkurencije Republike Srbije.

Ambasador Marujama je, takođe, izrazio zadovoljstvo zbog kvalitetne saradnje sa Komisijom za zaštitu konkurencije, kao i sve intenzivnije razmene iskustava tela za zaštitu konkurencije Japana i Srbije. Dokaz za to su, podsetili su sagovornici, dvodnevni seminar u Beogradu, na kome su predavanja na temu trenutnih i budućih izazova Japana u borbi protiv kartela i nameštanja javnih nabavki održali ugledni stručnjaci iz Japana, kao i seminar u Tokiju, koji je, i ove godine, pohađao jedan zaposleni u Komisiji za zaštitu konkurencije Republike Srbije.

Nj.E. Marujama informisao je predsednika Obradovića o slučajevima koje je japansko telo za zaštitu konkurencije imalo u prethodnom periodu, kao i o očekivanim uticajima tih slučajeva na unapređenje politike zaštite konkurencije u Japanu.