kzk-ekofГлавни економиста Комисије за заштиту конкуренције др Синиша Милошевић боравио је на тронедељном стручном усавршавању у Јапану, у оквиру програма који је организовала Јапанска агенција за међународну кооперацију (Japan International Cooperation Agency-JICA) у сарадњи са Комисијом за заштиту конкуренције Јапана (Japan Fair Trade Commission – JFTC).

План усавршавања обухватио је све сегменте права и политике заштите конкуренције, укључујући како теоријску, тако и практичну примену. Поред искустава јапанског тела за заштиту конкуренције, представљена су и искуства у примени политике заштите конкуренције у Сједињеним Америчким Државама, Јужној Кореји и Тајвану.

Циљ овог програма је унапређење примене права и политике конкуренције, али и коришћење стечених знања за ефикаснију промоцију конкурентског окружења на тржишту Србије.

Искуства и знање које је др Синиша Милошевић, као руководилац Сектора за економске анализе КЗК стекао током боравка у Јапану биће имплементирана у примени правила конкуренције на територији Републике Србије.