bwb-kzkПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић и секретар Комисије др Драган Пенезић боравили су у Бечу, на позив генералног директора aустријске Савезне управе за заштиту конкуренције др Теодора Танера.

Током билатералног сусрета, а који је организован на основу раније потписаног Меморандума о сарадњи два тела, размотрени су планови за наставак сарадње између две институције, регионалне иницијативе на плану ширења знања и уједначавању праксе по питању права и политике конкуренције у Европској унији, као и актуелне теме којима се тренутно баве аустријско и српско тело за заштиту конкуренције.

Током разговора о модалитетима унапређења односа и начинима заједничког деловања, договорено је да у наредном периоду, а до краја 2016. године, тим српске Комисије који је задужен за ненајављене увиђаје са колегама из Аустрије одржи тренинг и симулацију увиђаја, што ће се омогућити стицање нових вештина у коришћењу овог веома важног алата за прикупљање података и информација који користе сва развијена тела за заштиту конкуренције у свету.

Посета је искоришћена како би се руководство и запослени у аустријској Савезној управи за заштиту конкуренције ближе упознали са радом српског тела и плановима даљег усавршавања Комисије за заштиту конкуренције Републике Србије.