kzk

Komisija za zaštiu konkurencije i Nacionalna komisija za konkurenciju Paragvaja (CONACOM – Comisión Nacional de la Competencia) održali su zajedničku onlajn sesiju na kojoj su predstavnici Komisije prezentovali metode rada koji se odnosi na samostalnu detekciju kartela bez oslanjanja na pokajnički program (eng. leniency), prijave ili saradnju sa drugim telima.

Službenim licima i zvaničnicima paragvajskog tela je pojašnjen metod detekcije kartela koji je razvila Komisija i upoznati su sa njenom praksom u pogledu detekcije i dokazivanja usaglašene prakse kao vrste restriktivnog sporazuma.

Do saradnje je došlo tokom 22. godišnje konferencije „Globalni forum o konkurenciji“ Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD-a) održane u Parizu, gde su zvaničnici CONACOM -a iskazali interesovanje za tom prilikom prezentovanu metodu Komisije za zaštitu konkurencije.

Član Saveta Nacionalne komisije za konkurenciju Paragvaja Eduardo Baroš (Eduardo Barros) se zahvalio Komisiji na saradnji i održanoj prezentaciji zaposlenima u paragvajskom telu za zaštitu konkurencije.