Skupština Grada Pančeva je obavestila Komisiju za zaštitu konkurencije da je uvažila njeno mišljenje i da je na sednici Gradskog veća utvrđen predlog izmene spornih odredaba odluka kojima se uređuje komunalna delatnost sahranjivanja i upravljanja grobljima.

Odluka o izmenama i dopunama Odluke o sahranjivanju i grobljima, prema obaveštenju upućenom Komisiji, biće usvojena na sednici Skupštine Grada Pančeva do kraja jula meseca.

Komisija je prethodno uputila mišljenja Skupštinama gradova Novi Sad i Pančevo o neophodnosti izmene, odnosno preciziranja spornih odredaba odluka kojima se uređuje ova komunalna delatnost, a kako ne bi došlo do narušavanja konkurencije i dodele monopola javno – komunalnim preduzećima u tim gradovima.

Komisija i ovom prilikom ističe značaj postupanja Skupštine Grada Pančevo, jer će usvajanjem izmena spornih odredbi Odluke pozitivno uticati na konkurenciju. Ovim izmenama će biti omogućeno obavljanje pojedinih pogrebnih usluga svim zainteresovanim učesnicima, odnosno ne samo javnom komunalnom preduzeću, već i drugim privrednim društvima, preduzetnicima i ostalim privrednim subjektima.