kzk-ekofPredstavnici Komisije za zaštitu konkurencije bili su gosti na sednici Radne grupe Nacionalnog konventa o EU, koja prati pregovore o Poglavlju 8 – Politika konkurencije, a koja je održana u Nišu. Ovom prilikom predstavljeni su i pred niškom stručnom javnošću rezultati prve faze sektorske analize tržišta maloprodaje hrane, pića i duvanskih proizvoda u Republici Srbiji.

Prisutnima se na samom početku sednice obratila prof. dr Marija Radosavljević, prodekan za naučni rad, nakon čega su uvodno obraćanje održali Marko Obradović, član Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, dr Boban Stojanović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu i Ivan Đekić, član radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji i Društva ekonomista Niša.

Sektorsku analizu tržišta maloprodaje koju je izradila Komisija su predstavili dr Siniša Milošević, rukovodilac sektora za ekonomske analize i Aleksandra Ravić, viši savetnik u ovom sektoru.

Nakon prezentacije analize, organizovana je diskusija o ulozi i značaju predstavljenih rezultata i perspektivama razvoja tržišta maloprodaje.