Untitled-1Predstavnik Komisije za zaštitu konkurencije Srđan Janković učestvovao je kao jedan od predavača na seminaru „Kako primeniti izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama i Zakon o zaštiti konkurencije u postupcima javnih nabavki“, pored predstavnika Komisije za zaštitu prava ponuđača i advokatske kancelarije „Janković, Popović, Mitić“.

Na seminaru je bilo reči o primeni izmena i dopuna Zakona o javnim nabavkama; saradnji između Komisije za zaštitu prava ponuđača i Komisije za zaštitu konkurencije u vezi sa otkrivanjem nameštenih javnih nabavki, kao i primeni pravila o zaštiti konkurencije na zajednička učešća u postupcima javnih nabavki.

Seminar je bio prilika da se promoviše pravo konkurecije i unapredi dijalog između Komisije za zaštitu konkurencije i učesnika na tržištu, kao i Komisije za zaštitu prava ponuđača.

Seminar su organizovali „Top-Tier Legal Adriatic“ (TLA) regionalna mreža pravnih stručnjaka, zajedno sa Francusko – srpskom privrednom komorom, Italijansko – srpskom privrednom komorom, Nemačko – srpskom poslovnom asocijacijom, Slovenačkim poslovnim klubom, Trgovinskim odeljenjem ambasade Austrije i kao koordinator advokatska kancelarija „Janković, Popović, Mitić“.

Seminaru je prisustvovalo više od 70 učesnika, što je još jedan od pokazatelja o potrebi stalne edukacije i razmene iskustava između nezavisnih tela, učesnika na tržištu i stručne javnosti.