kzkPredsednik Komisije dr Miloje Obradović primio je ambasadora Republike Koreje u Republici Srbiji, Hjung-Čan Čea (Hyoung Chan Choe) i upoznao ga sa aktivnostima Komisije za zaštitu konkurencije na obezbeđenju ravnopravnih uslova za sve učesnike na tržištu Srbije.

Dr Obradović je izrazio zadovoljstvo Nj.E. Hjung-Čan Čeu dosadašnjim obimom saradnje sa Ambasadom Republike Koreje, kao i sa uspešno otpočetom komunikacijom sa Komisijom za fer trgovinu Republike Koreje (Korean Fair Trade Commissin – KFTC), koja je uspostavljena zahvaljujući Ambasadi Republike Koreje.

Intenzivna saradnja tela za zaštitu konurencije Republike Srbije i Republike Koreje nastavlja se posetom predsednika korejskog tela za zaštitu konkurencije Kim Sang Joa (Kim Sang-jo) Komisiji i organizacijom, drugog zajedničkog seminara u martu 2019. godine.

Korejski ambasador se zahvalio na prijemu i naglasio da je jedna od najvažnijih uloga Ambasade Republike Koreje u Beogradu olakšavanje položaja postojećih i privlačenja novih korejskih investicija u Srbiju.

Takođe, njegova ekselencija je izrazila zadovoljstvo zbog uspešne realizacije prakse u okviru programa tehničke pomoći, zaposlenih Komisije za zaštitu konkurencije u Komisiji za fer trgovinu Republici Koreje u novembru 2018. godine.

Sagovornici su se složili da su pokrenute inicijative rezultirale intenzivnijom saradnjom i razmenom iskustava dva tela, sve u cilju unapređenja privrednog ambijenata u Srbiji.