kzk-ekofPredsednik Komisije za zaštitu konkurencije, dr Miloje Obradović, sastao se sa delegacijom japanske ambasade, koju je predvodio prvi sekretar Ambasade Kano Jošifumi (Kanno Yoshifumi).

Predsednik Obradović upoznao je sagovornike sa aktuelnim pitanjima koja se odnose na politiku zaštite konkurencije i aktivnostima Komisije u okviru procesa pristupanja EU.

Takođe tema razgovora je bila analiza stanja konkurencije i mera politike zaštite konkurencije u Japanu i Srbiji, mogućnosti bilateralne saradnje i zajedničkih aktvnosti kroz rad u međunarodnim organizacijama koje se bave pravom i politikom konkurencije kao i podrška daljim projektima Japana u kojima aktivno učestvuje Komisija za zaštitu konkurencije.

Predsednik Komisije izrazio zahvalnost japanskim zvaničnicima na dosadašnjoj podršci i pomoći u radu Komisije, kroz projekte jačanja kapaciteta Komisije za zaštitu konkurencije.

Sastanku su prisustvovali dr Dragan Penezić sekretar Komisije za zaštitu konkurencije i Nina Vasić samostalni savetnik u Sektoru za međunarodnu i domaću saradnju Komisije za zaštitu konkurencije.