SUBOTICAU organizaciji Regionalnog centra za konkurenciju OECD-a u Budimpešti (RCC OECD – GVH), održana je radionica sa temom „Pravila konkurencije i finansijski sektor“. Trodnevni radni skup je obuhvatio predavanja i razmenu iskustava o aspektima zaštite konkurencije koji su specifični za finansijske usluge, uključujući poslovanje banaka i osiguravajućih društava i funkcionisanje platnih sistema.

Ovo je bila prilika i za diskusije o temama zaštite konkurencije kao što su restriktivni sporazumi, zloupotrebe dominantnog položaja, predmeti iz oblasti koncentracija, kao i sektorske analize finansijskih tržišta.

Panelisti su bili predstavnici DG Competition-a, OECD-a, britanskog tela za finansijsko poslovanje (FCA – Financial Conduct Authority) i američkog ministarstva pravde (Department of Justice).

Predstavnice Komisije za zaštitu konkurencije bile su Sunčica Đorđević iz Sektora za utvrđivanje povreda konkurencije i Aleksandra Ravić iz Sektora za ekonomske analize. Sunčica Đorđević je održala predavanje u kojem je dala osnovne informacije o sprovedenoj sektorskoj analizi tržišta osiguranja u Republici Srbiji za period 2012-2015. godine, a koju je nedavno završila Komisija za zaštitu konkurencije.