FICПредседник Комисија за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић састао се са шефом Делегације Европске уније у Србији, Семом Фабрицијем.

Главне теме разговора биле су активности Комисије за заштиту конкуренције на унапређењу привредног амбијента у Републици Србији, а посебно оне везане за процес преговора о придруживању, у оквиру Поглавља 8: Политика заштите конкуренције.

Др Обрадовић је упознао амбасадора Фабриција са досадашњим радом и плановима Комисије, нарочито оним који су везани за израду нацрта новог закона и усаглашавање законодавног оквира политике заштите конкуренције са правним тековинама ЕУ.

Током разговора амбасадор Фабрици одао је признање раду Комисије и оценио да је учињен значајан напредак у протеклих неколико година, посебно у области промовисања заштите конкуренције и подизању свести о значају конкуренције у Србији.

„Правична конкуренција је суштински елемент транспарентног пословног окружења у Србији. ЕУ веома цени рад који је Комисија за заштиту конкуренције учинила у протеклим годинама – овај напредак је препознат и у извештају Европске комисије за Србију из 2018. године. Позивам Комисију да настави са таквим радом и позивам све релевантне заинтересоване стране да се постарају да Комисија може независно да врши свој мандат“, рекао је Фабрици.