26 « децембар « 2018 « Комисија за заштиту конкуренције
Комисија организовала дебату о политици заштите конкуренције у Нишу

FIC

Комисијa за заштиту конкуренције организовала је у Нишу јавну дебату посвећену разматрању потенцијалних решења у циљу унапређења политике и права заштите конкуренције у Републици Србији.

Јавна дебата је организована у оквиру пројекта „Повећање привредног раста путем подршке промоцији политике заштите конкуренције” који финансира Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.

Опширније…

Покренут поступак због сумње на договор око цена техничког прегледа

kzkКомисија за заштиту конкуренције покренула је поступак против 11 привредних друштава који на територији Чачка пружају услуге техничког прегледа и утврђивања техничких карактеристика за различите категорије возила. Комисија је основано претпоставила да су учесници на тржишту заједнички утврдили цене по којима ће пружати своје услуге, а што може да представља повреду конкуренције у виду закључења рестриктивног споразума из члана 10. Закона.

Позивају се сва лица која располажу подацима, исправама или другим релевантним информацијама коje могу бити од значаја за утврђивање чињеничног стања у наведеном поступку, да исте доставе Комисији за заштиту конкуренције, Савска бр. 25/IV, Београд.