26 « decembar « 2018 « Komisija za zaštitu konkurencije
Komisija organizovala debatu o politici zaštite konkurencije u Nišu

FIC

Komisija za zaštitu konkurencije organizovala je u Nišu javnu debatu posvećenu razmatranju potencijalnih rešenja u cilju unapređenja politike i prava zaštite konkurencije u Republici Srbiji.

Javna debata je organizovana u okviru projekta „Povećanje privrednog rasta putem podrške promociji politike zaštite konkurencije” koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Opširnije…

Pokrenut postupak zbog sumnje na dogovor oko cena tehničkog pregleda

kzkKomisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak protiv 11 privrednih društava koji na teritoriji Čačka pružaju usluge tehničkog pregleda i utvrđivanja tehničkih karakteristika za različite kategorije vozila. Komisija je osnovano pretpostavila da su učesnici na tržištu zajednički utvrdili cene po kojima će pružati svoje usluge, a što može da predstavlja povredu konkurencije u vidu zaključenja restriktivnog sporazuma iz člana 10. Zakona.

Pozivaju se sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u navedenom postupku, da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije, Savska br. 25/IV, Beograd.