kzk-ekofКомисија за заштиту конкуренције израдила је, у циљу што веће информисаности тржишних учесника у Србији , четири лифлета у којима на једноставан начин представља ризике да компаније и појединци, чак и ненамерно, крше Закон о заштити конкуренције.

Лифлети су осмишљени у форми теста кроз који сваки учесник на тржишту, одговарајући на одређена питања може да провери да ли постоји ризик од повреде конкуренције у његовом понашању. Посебно су обрађени случајеви непријављивања концентрација, ненамерно позивање на заједничко деловање, поступци при учешћу у јавним набавкама, правила пословног понашања, а који могу представљати антиконкурентско понашање које би довело до повреда конкуренције.

Комисија овом кампањом жели да приближи политику заштите конкуренције свим тржишним учесницима. Предвиђено је да промотивна кампања Комисије буде представљена учесницима конференције „Нова агенда за конкуренцију“, а која ће се, поводом Дана конкуренције, одржати у петак, 20. априла 2018. године у Клубу посланика у Београду.

Реализацију овог пројекта финансијски је подржала Амбасада Краљевине Норвешке у Београду