SBB IKOMПредставници Сектора за економске анализе Комисије за заштиту конкуренције, др Синиша Милошевић, руководилац сектора и мр Јелена Поповић Маркопоулос, виши саветник, присуствовали су 14. годишњој конференцији Удружења економиста из области политике конкуренције (Association of Competition Economics – ACE), одржаној у Амстердаму.

Дводневна конференција је организована у три пленарне сесије и више паралелних сесија, током којих су разматрани бројни актуелни случајеви из праксе европских органа за заштиту конкуренције, од концентрација (Celesio/Sainsbury, Ahold/Delhaize, British Telecom/EE и сл.), преко злоупотребе доминантног положаја (Deutsche Post) и усаглашене праксе (Cointainer Shipping), до испитивања тржишта енергетике у Великој Британији.

Представници Комисије су током боравка у Холандији присуствовали и конференцији коју је организовало холандско тело за потрошаче и тржишта (Netherlands Authority for Consumers and Markets – ACM), у част десетогодишњице рада Сектора за економске анализе.

На конференцији су учествовали бројни представници европских тела за заштиту конкуренције, угледних консултантских кућа и академске заједнице, који су разменили своја искуства у погледу оцене ефеката активности институција надлежних за заштиту конкуренције и заштиту потрошача.