kzk-ekofPredstavnik Komisije za zaštitu konkurencije Vladimir Antonijević, viši savetnik u Sektoru za utvrđivanje povreda konkurencije, boravio je, kao korisnik programa Japanske agencije za međunarodnu saradnju (Japan International Cooperation Agency-JICA) i Komisije za zaštitu konkurencije Japana (Japan Fair Trade Commission – JFTC), na tronedeljnom stručnom usavršavanju u Japanu.

Cilj ovog, seminara je unapređenje primene prava i politike konkurencije, ali i korišćenje stečenih znanja za efikasniju promociju konkurentskog okruženja na tržištima zemalja koje učestvuju u programu. Plan usavršavanja obuhvatio je teorijska unapređenja i praktičnu primenu prava i politike zaštite konkurencije. Iskustvo i znanje koje je predstavnik Komisije stekao tokom boravka u Japanu biće implementirano u primeni pravila konkurencije na tržištu Republike Srbije.

Ove godine u programu usavršavanja je učestvovalo 22 predstavnika tela za zaštitu konkurencije iz 17 zemalja. Japanska angencija za međunarodnu saradnju organizuje ovu vrstu seminara od 1994. godine.