kzk-ekofKomisija za zaštitu konkurencije pokrenula je, po službenoj dužnosti, postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv GR SPORT DOO iz Sremske Mitrovice i POLANIK Sp.zo. iz Pjotrkov Tribunalski, Poljska, a radi utvrđivanja postojanja restriktivnog sporazuma, u smislu člana 10. Zakona o zaštiti konkurencije.

Društvo GR Sport je eksluzivni distributer kompanije Polanik neprekidno od 2005. godine do pokretanja postupka. Kroz nedavno sprovedenu analizu tržišta veleprodaje atletske opreme i rekvizita, a koju je radila Komisija, utvrđeno je da bi tržišni udeo GR Sporta, na tržištu veleprodaje atletske opreme (bez odeće i obuće), mogao biti veći od 25%.

Kako restriktivni sporazum nije prijavljen Komisiji sa zahtevom za izuzeće u skladu sa zakonskim i pratećim podzakonskim aktima, odnosno ovaj restriktivni sporazum nije izuzet, Komisija je osnovano pretpostavila postojanje povrede konkurencije koja za cilj ili posledicu ima ili može imati značajno ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje konkurencije.

Pozivaju se sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovom postupku da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu ul. Savska br. 25, Beograd.