Untitled-1Представник Комисије за заштиту конкуренције Срђан Јанковић учествовао је као један од предавача на семинару „Како примeнити измене и допуне Закона о јавним набавкама и Закон о заштити конкуренције у поступцима јавних набавки“, поред представника Комисије за заштиту права понуђача и адвокатске канцеларије „Јанковић, Поповић, Митић“.

На семинару је било речи о примени измена и допуна Закона о јавним набавкама; сарадњи између Комисије за заштиту права понуђача и Комисије за заштиту конкуренције у вези са откривањем намештених јавних набавки, као и примени правила о заштити конкуренције на заједничка учешћа у поступцима јавних набавки.

Семинар је био прилика да се промовише право конкуреције и унапреди дијалог између Комисије за заштиту конкуренције и учесника на тржишту, као и Комисије за заштиту права понуђача.

Семинар су организовали „Top-Tier Legal Adriatic“ (TLA) регионална мрежа правних стручњака, заједно са Француско – српском привредном комором, Италијанско – српском привредном комором, Немачко – српском пословном асоцијацијом, Словеначким пословним клубом, Трговинским одељењем амбасаде Аустрије и као координатор адвокатска канцеларија „Јанковић, Поповић, Митић“.

Семинару је присуствовало више од 70 учесника, што је још један од показатеља о потреби сталне едукације и размене искустава између независних тела, учесника на тржишту и стручне јавности.