FICПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић одржао је уводно излагање на конференцији „Конкуренција и заштита личних података ”, коју традиционално организује адвокатска канцеларија Карановић/Партнери и немачка фондација Фридрих Нојман (Friedrich Naumann).

Ове године конференција је била фокусирана на искуства у примени права конкуренције у контексту односа примене права конкуренције и економије, виђених кроз искустава Србије и ЕУ, контроли државне помоћи као и примена нових законских решења о заштити података личности.

Др Обрадовић нагласио је, између осталог, да је допринос ефикасне примене политике и права заштите конкуренције унапређењу економског раста и добробити грађана Републике Србије изазов, али да је Комисија у потпуности свесна важности мисије и задатака које има.

На конференцији је један од панелиста био Марко Обрадовић, члан Савета Комисије за заштиту конкуренције, који је присутнима говорио о плановима и перспективама Комисије у контексту унапређења заштите конкуренције у Републици Србији.