kzkУ Грузији је 16. и 17. новембра 2022. године одржана међународна конференција о спровођењу политике конкуренције и заштити потрошача на којој је учествовла Комисија за заштиту конкуренције Републике Србије.

Дводневни догађај заједнички је организовала Грузијска национална агенција за конкуренцију, Народна банка Грузије, Грузијска Национална регулаторна комисија за енергетику и водоснабдевање, Национална комисија за комуникације и Служба за државни надзор сектора осигурања Грузије.

На конференцији је учествовало више од 15 делегација тела за заштиту конкуренције из различитих земаља, домаћи и међународни стручњаци, представници јавних агенција, академске заједнице, међународних организација и пословног сектора.

На скупу се разговарало о механизмима права конкуренције, заштити права потрошача, случајевима и активностима које спроводе тела за заштиту конкуренције и регулаторне агенције. У паралелним тематским сесијама, теме су биле: Политика конкуренције и одрживи развој; Политика конкуренције на регулисаним тржиштима/међуагенцијска сарадња; Индиректни механизми примене Закона о заштити конкуренције (Advocacy); Одбијање пословања као облик злоупотребе (Essential Facillty); итд.

Делегацију Комисије су чинили: члан Савета Мирослава Ђошић, руководилац Сектора за утврђивање повреда конкуренције Марина Јоксимовић и руководилац Сектора за нормативно – правне, кадровске и опште послове Милица Станковић.