SophiaForum_300x104Осми по реду Sofia Competition Forum, а који је почетком јуна одржан у главном граду Бугарске, традиционално је окупио представнике националних тела за конкуренцију региона Балкана.

Учесници Форума из Албаније, БиХ, Хрватске, Црне Горе и других држава региона, али и представници националних тела за конкуренцију из Немачке, Јапана, Француске, Аустрије, Италије, Португала, Словеније, Русије, Турске као и говорници из организација попут UNCTAD-а и OECD-а, Суда правде Европске Уније, Европске комисије, реномирани светски експерти за политику заштите конкуренције и представници законодаваца и академске јавности разменили су искуства везана за спровођење права и политике заштите конкуренцију. Форум настоји да подстакне сарадњу и развој регионалних односа, čиме се обезбеђује јединствена примена правила конкуренције.

Српску Комисију за заштиту конкуренције на Форуму је представљао руководилац Сектора за утврђивање повреда конкуренције Чедомир Радојчић, а који је био један од запаженијих панелиста. У прилогу је и презентација представника Комисије са Форума у Софији.

Suspension of proceedings – Article 58 of LPC step towards Article 9. of Council Regulation No 1/2003Čedomir Radojčić, Комисија за заштиту конкуренције