SophiaForum_300x104Osmi po redu Sofia Competition Forum, a koji je početkom juna održan u glavnom gradu Bugarske, tradicionalno je okupio predstavnike nacionalnih tela za konkurenciju regiona Balkana.

Učesnici Foruma iz Albanije, BiH, Hrvatske, Crne Gore i drugih država regiona, ali i predstavnici nacionalnih tela za konkurenciju iz Nemačke, Japana, Francuske, Austrije, Italije, Portugala, Slovenije, Rusije, Turske kao i govornici iz organizacija poput UNCTAD-a i OECD-a, Suda pravde Evropske Unije, Evropske komisije, renomirani svetski eksperti za politiku zaštite konkurencije i predstavnici zakonodavaca i akademske javnosti razmenili su iskustva vezana za sprovođenje prava i politike zaštite konkurenciju. Forum nastoji da podstakne saradnju i razvoj regionalnih odnosa, čime se obezbeđuje jedinstvena primena pravila konkurencije.

Srpsku Komisiju za zaštitu konkurencije na Forumu je predstavljao rukovodilac Sektora za utvrđivanje povreda konkurencije Čedomir Radojčić, a koji je bio jedan od zapaženijih panelista. U prilogu je i prezentacija predstavnika Komisije sa Foruma u Sofiji.

Suspension of proceedings – Article 58 of LPC step towards Article 9. of Council Regulation No 1/2003Čedomir Radojčić, Komisija za zaštitu konkurencije