ekof-kzkПредседник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић са сарадницима, састао се 24.11.2015. године са представницима Економског факултета Универзитета у Београду – продеканом др Драганом Лончаром, ванредним професором и директором Научно истраживачког центра Економског факултета доцентом др Драганом Стојковићем.

Теме разговора су биле успостављање стручне и едукативне сарадња ове две институције у области политике конкуренције, кроз организацију семинара, гостујућих предавања стручњака из Комисије, конференција, заједничких студијских програма о политици конкуренције, међународних пројеката, летњих школа и слично.

Такође је договорено да се размотри идеја да се студентима Економског факултета омогући да кроз професионалну праксу у Комисији стичу практична знања и вештине из области права конкуренције.

Председник Комисије је изразио очекивање да ће сарадња са Економским факултетом допринети већем разумевању политике заштите конкуренције као и да ће свршени студенти поседовати потребне вештине и знања за њену примену на тржишту.