Врховни касациони суд je пресудом од 09.10.2015. године одбио захтев за преиспитивање пресуде Управног суда који су поднели АД „Имлек“ Београд и АД „Млекара“ Суботица, чиме је коначно и Врховни касациони суд потврдио да је одлука Комисије за заштиту конкуренције о злоупотреби доминантног положаја ових млекара на тржишту откупа сировог млека намењеног даљој индустријској преради у млекарама на територији Републике Србије, била законита.

Комисија је први пут у овом предмету донела решење 25.01.2008. године, да би четири године касније, након неколико поништавања решења Комисије од стране Управног суда, 09.08.2012. године Комисија донела решење у поновном поступку које је Управни суд оценио као законито одлуком од 05.01.2015. године. Врховни касациони суд је својом пресудом одбио захтев млекара и потврдио законитост ове одлуке Управног суда, а тиме и решења Комисије.

Ова пресуда је важна и из угла преношења правног оквира на раван појединачних случајева, тј. на ситуације одређених понашања тржишних учесника, услова и последица таквих радњи у одређеном тржишном окружењу, чиме се потврђује предвидивост праксе Комисије и обезбеђује правна сигурност учесника на тржишту.