kzk-ekofPredsednik Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović bio je jedan od panelista na sesiji “Zaštita konkurencije u Srbiji”, Kopaonik biznis foruma 2019.

Učesnici ove sesije, osim dr Obradovića, bili su i Marko Jović, rukovodilac opštih poslova Vip mobile, prof. dr Boban Stojanović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Tomislav Momirović, generalni direktor Mona Hotel Management, dok je panel moderirao prof. dr Dragan Lončar sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pozdravljajući prisutne paneliste i brojne goste u centralnoj sali Kopaonik biznis foruma, predsednik Komisije podsetio je da je zaštita konkurencije jedan od ključnih segmenata ekonomskog i privrednog sistema svake zemlje. Primena prava i politike zaštite konkurencije vodi, istakao je on, ka adekvatnom poslovnom okruženju i investicionom ambijentu kao i uključivanju srpske privrede u tržišne tokove Evropske Unije. Sprovođenje zaštite konkurencije u Republici Srbiji sprovodi se u skladu sa pravnim sistemom, ekonomskim faktorima, zdravom primenom poslovne logike i javnim interesom.

Opširnije…