28 « mart « 2019 « Komisija za zaštitu konkurencije
Skupštinski Odbor usvojio izveštaje o radu Komisije

kzkOdbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije razmotrio je i jednoglasno usvojio izveštaje o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2017. i 2018. godinu.

Predsednik Komisije dr Miloje Obradović izvestio je članove Odbora da izveštaji o radu Komisije u protekle dve godine sadrže sve ključne elemente vezane za rad institucije. Komisija je, konstatovao je dr Obradović, u navedenom periodu povećala administrativne i institucionalne kapacitete i bila fokusirana na efikasnu i efektivnu primenu zakona i njegovo sprovođenje, u cilju obezbeđivanja što efikasnije zaštite konkurencije u Srbiji.

- Naš cilj je kreiranje konkurentskog tržišta na kome će učesnici povećati svoju produktivnost, inovativnost i investicije, što će rezultirati rastom, razvojem i povećanjem životnog standarda građana Republike Srbije, zaključio je predsednik Obradović tokom predstavljanja izveštaja.

Opširnije…

Predstavnica Komisije dobitnica svetske nagrade za najbolji akademski rad

Debata Novi SadDr Ivana Rakić, viši savetnik u Sektoru za ispitivanje koncentracija Komisije za zaštitu konkurencije dobitnik je prestižne svetske nagrade za najbolji akademski rad u ovoj oblasti.

Na međunarodnom takmičenju koje svake godine organizuje Institut za pravo konkurencije sa sedištima u Parizu i Njujorku (Institute of Competition Law), časopis „Concurrences“ (u izdanju ovog instituta) i Centar za pravo konkurencije Pravnog fakulteta Univerziteta Džordž Vašington iz SAD (George Washington University Law School Competition Law Center), dr Ivana Rakić osvojila je nagradu čitalaca za najbolji akademski rad u kategoriji “procedure”.

Link ka vesti.

Tema rada koju su čitaoci časopisa „Concurrences“ ocenili kao jedan od najboljih, bila je „The Role of Competition Advocacy: The Serbian Experience“ (Uloga zastupanja politike zaštite konkurencije: Iskustvo Srbije“).

Link ka radu dr Ivane Rakić.