28 « март « 2019 « Комисија за заштиту конкуренције
Скупштински Одбор усвојио извештаје о раду Комисије

kzkОдбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику Народне скупштине Републике Србије размотрио је и једногласно усвојио извештаје о раду Комисије за заштиту конкуренције за 2017. и 2018. годину.

Председник Комисије др Милоје Обрадовић известио је чланове Одбора да извештаји о раду Комисије у протекле две године садрже све кључне елементе везане за рад институције. Комисија је, констатовао је др Обрадовић, у наведеном периоду повећала административне и институционалне капацитете и била фокусирана на ефикасну и ефективну примену закона и његово спровођење, у циљу обезбеђивања што ефикасније заштите конкуренције у Србији.

- Наш циљ је креирање конкурентског тржишта на коме ће учесници повећати своју продуктивност, иновативност и инвестиције, што ће резултирати растом, развојем и повећањем животног стандарда грађана Републике Србије, закључио је председник Обрадовић током представљања извештаја.

Опширније…

Представница Комисије добитница светске награде за најбољи академски рад

Debata Novi SadДр Ивана Ракић, виши саветник у Сектору за испитивање концентрација Комисије за заштиту конкуренције добитник је престижне светске награде за најбољи академски рад у овој области.

На међународном такмичењу које сваке године организује Институт за право конкуренције са седиштима у Паризу и Њујорку (Institute of Competition Law), часопис „Concurrences“ (у издању овог института) и Центар за право конкуренције Правног факултета Универзитета Џорџ Вашингтон из САД (George Washington University Law School Competition Law Center), др Ивана Ракић освојила је награду читалаца за најбољи академски рад у категорији “процедуре”.

Линк ка вести.

Тема рада коју су читаоци часописа „Concurrences“ оценили као један од најбољих, била је „The Role of Competition Advocacy: The Serbian Experience“ (Улога заступања политике заштите конкуренције: Искуство Србије“).

Линк ка раду др Иване Ракић.