kzk-ekofKomisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije organizovala je, zajedno sa Komisijom za fer trgovinu Republike Koreje (KFTC) i uz podršku Ambasade Republike Koreje u Beogradu, seminar na temu „Politika zaštite konkurencije u svetu – iskustva Republike Koreje“.

Skup su uvodnim izlaganjima otvorili predsednik Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloje Obradović, predsednik Komisije za fer trgovinu Republike Koreje Kim San-đo (Sang-Jo Kim) i ambasador Republike Koreje u Srbiji Če Hjong-Čan (Hyoung-Chan Choe).

Pozdravljajući brojne učesnike seminara, predsednik Obradović je istakao da je zaštita konkurencije jedan od ključnih segmenata ekonomskog i privrednog sistema svake zemlje. Sprovođenje zaštite konkurencije u Republici Srbiji vrši se u skladu sa postojećim pravnim sistemom, ekonomskim faktorima, zdravom primenom poslovne logike i javnim interesom. Primena prava i politike zaštite konkurencije vodi, istakao je predsednik Obradović, stvaranju adekvatnog poslovnog okruženja i investicionog ambijenta, kao i većem uključivanju srpske privrede u tržišne tokove EU.

kzk-ekof

Puna posvećenost ostvarivanju što efikasnije konkurencije na našim nacionalnim tržištima, kao i istinska želja za uspostavljanjem što čvršće saradnje ono je što spaja korejsko i srpsko telo za zaštitu konkurencije, rekao je tom prilikom dr Miloje Obradović.

Opširnije…