kzk-ekofКомисија за заштиту конкуренције Републике Србије организовала је, заједно са Комисијом за фер трговину Републике Кореје (KFTC) и уз подршку Амбасаде Републике Кореје у Београду, семинар на тему „Политика заштите конкуренције у свету – искуства Републике Кореје“.

Скуп су уводним излагањима отворили председник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић, председник Комисије за фер трговину Републике Кореје Ким Сан-ђо (Sang-Jo Kim) и амбасадор Републике Кореје у Србији Че Хјонг-Чан (Hyoung-Chan Choe).

Поздрављајући бројне учеснике семинара, председник Обрадовић је истакао да је заштита конкуренције један од кључних сегмената економског и привредног система сваке земље. Спровођење заштите конкуренције у Републици Србији врши се у складу са постојећим правним системом, економским факторима, здравом применом пословне логике и јавним интересом. Примена права и политике заштите конкуренције води, истакао је председник Обрадовић, стварању адекватног пословног окружења и инвестиционог амбијента, као и већем укључивању српске привреде у тржишне токове ЕУ.

kzk-ekof

Пуна посвећеност остваривању што ефикасније конкуренције на нашим националним тржиштима, као и истинска жеља за успостављањем што чвршће сарадње оно је што спаја корејско и српско тело за заштиту конкуренције, рекао је том приликом др Милоје Обрадовић.

Опширније…