Miloje ObradovicPotpisivanje memoranduma o saradnji između “Sunoka“ i austrijske „Agrane“ ni na koji način neće uticati na ispitni postupak koji vodi Komisija za zaštitu konkurencije, izjavio je agenciji „Fonet“ predsednik dr Miloje Obradović.

On je podsetio da je Komisija sredinom maja donela zaključak o pokretanju ispitnog postupka po službenoj dužnosti koncentracije društava „Sunoko“i „Star šećera“, u čijem vlasništvu je Fabrika šećera TE TO Senta. Postupak je pokrenut kako bi se ispitalo da li može doći do bilo kakvog narušavanja konkurencije u ovom slučaju.

– Trenutno prikupljamo potrebne informacije vezane za otkup šećerne repe, proizvodnju šećera, preradu šećera i njegovu prodaju. Sasvim je izvesno da ćemo ispoštovati zakonom utvrđen rok za donošenje odluke, naglašava dr Obradović.

Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije napomenuo je, da ukoliko u međuvremenu dođe do promene vlasništva u kompaniji „Sunoko“, ona mora biti prijavljena Komisiji.

- To bi bila nova prijava koncentracije o kojoj Komisija ne bi mogla odlučivati pre okončanja ispitnog postupka koji je u toku. Ova dva postupka moraju biti apsolutno odvojena, zaključio je dr Obradović