kzk-ekofПредседник Комисије за заштиту конкуренције, др Милоје Обрадовић, састао се са делегацијом јапанске амбасаде, коју је предводио први секретар Амбасаде Кано Јошифуми (Kanno Yoshifumi).

Председник Обрадовић упознао је саговорнике са актуелним питањима која се односе на политику заштите конкуренције и активностима Комисије у оквиру процеса приступања ЕУ.

Такође тема разговора је била анализа стања конкуренције и мера политике заштите конкуренције у Јапану и Србији, могућности билатералне сарадње и заједничких актвности кроз рад у међународним организацијама које се баве правом и политиком конкуренције као и подршка даљим пројектима Јапана у којима активно учествује Комисија за заштиту конкуренције.

Председник Комисије изразио захвалност јапанским званичницима на досадашњој подршци и помоћи у раду Комисије, кроз пројекте јачања капацитета Комисије за заштиту конкуренције.

Састанку су присуствовали др Драган Пенезић секретар Комисије за заштиту конкуренције и Нина Васић самостални саветник у Сектору за међународну и домаћу сарадњу Комисије за заштиту конкуренције.