Sporazum o saradnji Ruske Federalne Antimonopolske Službe (FAS Rusija) i Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije (KZK), potpisan je u sredu 5. decembra 2012. u Privrednoj komori Srbije, uz prisustvo visokih zvanica iz obe države.

 

Sporazum su potpisali Igor Artemijev, predsednik FAS Rusija i Vesna Janković, Predsednica KZK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O značaju potpisivanja ovog sporazuma za obe države govori i činjenica da su mu prisustvovali i Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Vasiljevič Čepurin, trgovinski predstavnik ruske federacije A. N. Hripunov, predstavnik Trgovinsko industrijske komore Rusije u Srbiji V. A. Grišin, predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, visoki predstavnici najveće ruske banke Sberbank, kao i predstavnici brojnih domaćih institucija poput generalnog sekretarijata Predsednika Republike Srbije, ministarstva spoljnih poslova, ministarstva finansija, ministarstva spoljne, unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Narodne banke Srbije.

 

U okviru potpisivanja ovog značajnog sporazuma održana je i prezentacija na temu rada FAS Rusija i njihove uloge u kontroli stranih ulaganja i javnih nabavki. Skupu su prisustvovali i predstavnici velikih ruskih i srpskih kompanija, koji su iskoristili ovu priliku da se upoznaju sa najznačajnijim trendovima u oblasti prava i politike konkurencije u Ruskoj Federaciji i Republici Srbiji.